Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна алтернатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна алтернатор

Здравейте колеги!
    Изчетох доста теми за смяна алтернатор (генератор) на 145 1.4 ТС. Но за моя случай нищо не намирам. Намерих описание за демонтаж на алтернатор, като за целта се демонтират входящите тръби на въздуховода (intake manifold). Но така и не мога да развия левия болт-гледайки снимката. Ако някой може да помогне ще бъда благодарен. За целта съм свалил хидравличната помпа.
    Attached Files
    Alfa Romeo 145 1.4TS

Смяна алтернатор

Всъщност става въпрос за левия болт, който държи въздухопровода. Иначе тези на генератора ги свалям даже и без да демонтирам нищо друго. Отвия ли тези два болта предполагам ще демонтирам генератора без проблем. Ако има развитие ще пиша пак.
    Alfa Romeo 145 1.4TS

Comment

Какъв е проблем да го развиеш колега? На кофти място е или? Хубава тресчотка и WD-40 oбикновено трябва да свършат работа.
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
      Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
      Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Наистина е на гадно място. Проблема е че едвам се стига до него. Малко е мястото и няма почти никакъх ход на тресчотката. Сега поради лошото време временно съм спрял пробите.
        Alfa Romeo 145 1.4TS

Comment

Кофти е така като са навряни на майната си разни болтове. Аз преди 2 седмици като се опитвах да си сменя сам на работния цилиндър на съединителя и баш накрая ми се опряха 2 болта и нямах нужните инструменти и не успях да се справя. Но пък за сметка на това се надъхах и си поръчах ето такова комплектче на Draper от Ebay :

Утре го чакам да пристигне

Comment

Да си призная и аз покрай разните му ремонти си купих най-различни приспособления и накрайници. Но по-добрия вариант е нещо като твоя комплект.
            Alfa Romeo 145 1.4TS

Comment

Първоначално публикувано от venirb Покажи съобщение
              Да си призная и аз покрай разните му ремонти си купих най-различни приспособления и накрайници. Но по-добрия вариант е нещо като твоя комплект.
              Ами то си се води automotive kit и уж има необходимите инструменти за разни DIY процедури по колата. А и Draper по принцип правят качествени инструменти, доколкото знам, ама като пристигне ще го видим какво представлява. Имаше и разни комплекти на Стенли за по 200+ лв. ама ми се досвидяха

Ей!Спамери!Отворете си тема за инструменти и там си пишете!
              Last edited by mordohy; d.m.y г., 16:05.

Comment

за да се свали генератора не е необходимо да се маха помпата на хидравлика. Трябва да откачи ремъка(то е ясно), после трябва да се отвият всмукателните колектори, дебитомера с дросела и разните там маркучи, да не се забравя и маркуча за вакуум от сервото до колекторите има и един до казанчето за охладителната течност. Това са нещата общо взето. Да уточня, че генератора не може да излезе от долу, иначе би станало по-лесно. Най - големият зор са всмукателните колектори. Под тях стандартно има една стабилизираща планка, свързваща ги с корпуса на мотора. Тя се отвива за по-лесно само от колекторите, с два болта е. Колекторите отделно имат още два болта, за които споменахте. Аз тях ги отвих и двата от дясно на колектора, след като махнах дроселовата клапа и маркучите около нея. За четирите болта на колекторите на мен ми трябваха 2 часа да ги отвия, обелих си ръцете, но не намерих друг по-лесен начин за съжаление.........
                Наистина кофти история, но няма как, кво да се прави.
                За мен това е начина, ако има по-лесен и аз ще се радвам да го чуя.
                Надявам се да съм бил полезен с нещо, УСПЕХ
                Забравих да кажа, че аз извършвах това на мойта 146-ца (2.0тс), но предполагам начинът е сходен и при двата мотора...
                Last edited by YORDAN alfa maniac; d.m.y г., 11:56.
                Alfa Romeo 33 1.5 BOXER 4x4, Alfa Romeo 33 BOXER 1.7 16v, Alfa Romeo 155 1.7ts 8v, Alfa Romeo 166 2.0ts, Alfa Romeo 156 1.9jtd - EX
                Alfa Romeo 146ti, Alfa Romeo 145 1.4ts

Comment

Свалих генератора най-после. За целта демонтирах всмукателните колектори, дросела и маркучите които пречат, без да свалям дебитомера. Между другото всмукателните тръби при моя мотор 1.4 ТС се държат само от два болта. Точно тези болтове ме затрудниха най-много.По-късно ще кача и някоя снимка. До тук добре, сега ще потърся друг генератор и ще повторя процедурата в обратен ред.
                  Alfa Romeo 145 1.4TS

Comment

Working...
                  X